Eu pentru cine votez?

Peste cateva zile votam presedintele in turul 2. Sau nu-l votam pentru ca nu avem pe cine! Ce poti alege intre doua marionete, doi bambilici carora numai de destinul tarii asteia nu le pasa? Vad pe Facebook postari de-ale colegilor mei care genereaza dezbateri aprinse, vad share-uri date la postarile bambilicilor, ii vad pe toti cum cred cu tarie ca cel pe care ei il sustin atat de tare va aduce binele la care visam de atatia ani. Este incredibil la ce nivel de cretinism au ajuns cu totii!
Lasand la o parte faptul ca astia doi nu vor face nimic bun pentru Romania, ma gandesc ingrozita ca oameni care se vor a fi inteligenti si intelectuali se intrec in a apara cu fervoare pe cate unul din cei doi monstri. De ce monstri? Pentru ca unul (Victor Ponta) e implicat intr-un dosar legat de moartea suspecta a procurorului Cristian Panait. In dosarul acesta se pare ca Ponta era suspect. Cazul a fost clasat, iar moartea tanarului procuror a fost considerata sinucidere. Cristian Panait era tanar, destept si cu o cariera infloritoare in fata, dar a decis sa fie corect. Intr-o tara in care coruptia si structurile mafiote sunt legiuitori, nu era loc pentru ingeri ai dreptatii. Asa a cazut Cristian Panait desfacandu-si aripile de lumona si zdrobindu-se de pamantul rece ca inimile celor ce-l prigoneau. Exista o ancheta facuta de o jurnalista, Simona Ela Fica, despre care se pot citi mai multe aici. Exista si un articol publicat intr-un ziar german aici, iar pe wikipedia gasim asta.
Celalalt monstru (Klaus Iohannis) este dealer de copii. Cu ani in urma, a convins o bunica sa isi dea spre adoptie cei trei nepoti ai caror parinti tocmai decedasera. Din declaratiile bunicii si ale matusii, Iohannis a venit zi de zi timp de o saptamana intreaga (uneori si de doua ori pe zi) insistand ca bunica sa dea copiii in grija unei familii de canadieni si mintind ca el insusi are o fetita de 5 ani pe care o da pentru ca aceasta sa aiba parte de un trai mai bun. Intr-un final, femeia a acceptat sub imperiul insistentelor si al vicleniei „saracului” Iohannis, al durerii pierderii parintilor copiilor si coplesita de neajunsurile vietii in Romania. Nu i-a mai revazut niciodata desi i se promisese ca ii va vedea de doua ori pe an. Se pare ca familia de canadieni care i-a adoptat facea adoptii pe banda rulanta si era implicata intr-o retea de traficanti de organe. Mai multe detalii pot fi citite aici si aici (link-ul este de la o televiziune pe care nu o agreez, dar e interesant de vizionat interviul). Fie ca acei copii traiesc sau nu, Iohannis tot samsar de copii ramane.
Este interesant ca televiziunile vuiesc despre stirea cu Iohannis care a facut trafic cu copii, dar toate tac malc despre Ponta si rolul lui in moartea lui Cristian Panait.
Despre Cristian Panait s-a facut un film. Se numeste „De ce eu?” si este regizat de Tudor Giurgiu. Regizorul a insistat sa dea filmul acum inainte de alegeri desi nu este in varianta finala. De ce? Poate si el face jocurile vreunui partid … Sau poate doar vrea ca oamenii sa afle … Oare Victor Ponta l-a vazut?
Ambii candidati se lupta pe nevazute deoarece refuza sa se intalneasca fata in fata in vreo confruntare televizata. De ce se tem? Daca unul il acuza pe celalalt ca e criminal, atunci si acela ii poate raspunde „Ca si tine!”. Ar fi un meci egal, dar telespectatorii l-ar alege pe cel mai charismatic sociopat.
Si dupa tot acest circ impletit cu film de groaza, intreb precum cetateanul turmentat: „Eu pentru cine votez?”.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu